a new era

Det var med skjelvende hender og kropp jeg leverte inn bacheloren 20 minutter før fristen gikk ut. Jeg skalv fordi jeg ikke hadde rukket å spise noe siden buffeten på danskebåten kvelden før, og fordi jeg var stresset, nervøs og utrolig lykkelig på en gang.
Da jeg hadde levert, visste jeg ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg og jeg gikk fortumlet rundt med et stort forfjamset smil. Jeg er sinnsykt spent på hvordan det går med oppgaven. Jeg er veldig fornøyd med resultatet og har nå mer enn noen gang lyst å jobbe som miljøterapeut i ungdomsskolen - som var tema for oppgaven.
Jeg er ferdig utdannet!
Jeg er sosionom!
Offisielt ikke før oppgaven blir godkjent, men. For å bevise det for meg selv kjøpte jeg VOKSENbillett på toget hjem til Kvinesdal. Har du noen rabatter? spurte mannen i skranken siden automaten ikke tok femhundrelappen min. Eh, nei! Svarte jeg med et smil. Okei, mest fordi jeg hadde glemt studentbeviset, men så ble det litt symbolsk over det hele.

Jeg ble fortalt når jeg konfirmerte meg at nå var jeg voksen. Eller hvertfall innenfor de voksnes rekker... To år senere var jeg 16 og dette var også en slags markering over i voksenlivet. Som jeg så fint hadde skrevet 8. juli, 2003 i skoledagboka: I dag er jeg lovlig. (!) Ennå viktigere var jo selvfølgelig mopedlappen (og at Vidar og en gjeng var oppom og ga meg bursdagsklem, jeg var i skyene!) 18-årsdagen kom myndigheten og billappen men jeg følte meg ikke voksen likevel. På 20-årsdagen måtte jeg vel være voksen? Jeg traff forresten Vidar igjen da, etter fire år siden sist, og vi ble sammen! For en kjærlighetshistorie, hehe... Men NÅ som jeg er ferdig utdannet og skal søke seriøse jobber hvor jeg ikke lengre kan skyve ansvaret over på andre fordi jeg er student, har jeg ikke lengre et valg. Jeg må være voksen. Eller? 

Vel hjemme etter togturen i går lå jeg som slask i sofaen hele dagen og las Øya av Victoria Hislop. Utrolig bra bok! Så da kan jeg krysse det av på listen over ting jeg skulle gjøre etter innlevering. Var også å så Kvinesdal damelag vinne 4-1 over Spinn, bra jobba jenter! Jeg nyter livet nå. Om ikke som voksen, så hvertfall som fri fra studentforpliktelser!

Nei, jeg får slappe av litt, med GOD samvittighet før jeg skal ned på jobb.

2 kommentarer

breeze

27.mai.2010 kl.11:41

nice :-)

ikke heilt voksen ennå

27.mai.2010 kl.23:25

Slapp av! Du bli nok ikkje voksen me d førsta. Eg føle meg iallefall ikkje voksen ennå, å føle mi egentli e ganske så lige der.

Skriv en ny kommentar

hits